Echo'sVitaliteitsecho

Deze echo zal rond de 7 weken zwangerschap worden aangeboden. Tijdens deze echo wordt gekeken of het hartje klopt, of de zwangerschap in de baarmoeder zit en of het een eenling- of meerlingzwangerschap is. Door middel van een meting zullen we kijken of de zwangerschapsduur ongeveer overeenkomt met de berekening op basis van de menstruele cyclus. Om een betrouwbare meting te kunnen doen, is het noodzakelijk om de echo onder de 10 weken zwangerschap inwendig te doen. 


Nekplooimeting

Voor deze screeningsecho zie prenatale screening.


Termijnecho

Deze echo zal plaats vinden tussen de 10+0 en 12+6 weken zwangerschap. Tijdens deze echo wordt gekeken of het hartje klopt, of de zwangerschap in de baarmoeder zit, of het een eenling-of meerlingzwangerschap is, of de aanleg van de armpjes en beentjes al zichtbaar is, of er al maagvulling aanwezig is en wordt de uitgerekende datum vastgesteld op basis van de meting. Een volle blaas tijdens deze echo zorgt ervoor dat de baarmoeder omhoog komt waardoor het kindje beter te zien is, drink daarom van te voren een glas water.


Structureel echoscopisch onderzoek (SEO)

Voor deze screeningsecho zie prenatale screening


Groeiecho

Tijdens de zwangerschap kan er een indicatie zijn om de groei van het kindje extra in de gaten te houden door middel van een groeiecho. De verloskundige zal dit aangeven tijdens de controles.


Liggingsecho

Rond de 35 weken wordt er een liggingsecho gemaakt om te kijken of het kindje met het hoofdje naar beneden ligt, wat de locatie van de placenta is en naar de hoeveelheid vruchtwater.


Pretecho


Covid maatregelen: gelukkig zijn wij weer gestart met het maken van pretecho's! Om de pretecho veilig te laten verlopen vragen wij jullie een mondkapje te dragen tijdens de echo. Uiteraard mag je partner bij de pretecho aanwezig zijn. Helaas is het niet mogelijk om meedere personen mee te nemen naar de echo. 

Tijdens de zwangerschap krijg je vanuit ons verschillende echo’s aangeboden, dit zijn altijd medische echo’s. Deze echo’s hoef je doorgaans ook niet zelf te betalen, dit valt binnen de verloskundige zorg. Lijkt het je leuk om naast de medische echo’s een keer extra te kijken naar jullie kindje? Dan kun je bij ons een afspraak maken voor een pretecho. 


Kosten pretecho

Wat kost een pretecho? Hier een overzicht van de kosten:

  • Pretecho 2D tussen 7-36 weken zwangerschap, deze echo duurt ongeveer 15 minuten en kost €35,-.
  • Geslachtsbepalende echo (2D), mogelijk vanaf 15 weken en duurt ongeveer 15 min, kost €35,-.
  • Pretecho 3D/4D beste termijn tussen 25 en 32 weken zwangerschap, deze echo duurt ongeveer 30 min en kost €65,-.
  • Pretecho deluxe: 3D/4D echo, beste termijn tussen de 25 en 32 weken met groei meting, duurt 45 minuten. Deze pretecho kost €85,- en is inclusief USB en afgedrukte foto’s.


Bij alle pretecho’s krijg je een aantal foto’s afgedrukt mee naar huis.

USB: wil je graag de foto’s van je kindje op USB dan kun je voor €3,- een USB bij ons kopen. Je krijgt dan alle foto’s op de USB mee naar huis.


Mocht je een afspraak willen maken? Neem dan contact met ons.

Ben je onder controle bij een andere verloskundige en wil je graag een pretecho? Ook dan ben je van harte welkom!

Tel: 06-51249350

Mail: verloskundigengmb@gmail.com